Tuoteryhmät

Tuoteryhmät ovat tapa luokitella samankaltaisia tuotteita yhteen MyCashflow'ssa. Tuoteryhmien perusteella myös muodostetaan verkkokaupan päänavigaatio. Tässä osiossa esitellään tuoteryhmien hallinta verkkokaupassa.

Tuoteryhmien avulla verkkokaupan kävijät löytävät tuotteita selaamalla verkkokaupan valikkoa. Tuoteryhmien lisäksi tuotteita on mahdollista selata tuotemerkkien avulla.

Kaikki verkkokauppasi tuoteryhmät näet hallintatyökalun Tuotteet-sivun vasemmalla palstalla kohdassa Tuoteryhmät.

Uusia tuoteryhmiä luodaan valikon alla Lisää tuoteryhmä -painikkeella. Myös CSV-työkaluilla ja tuotelomakkeella on mahdollista luoda tuoteryhmiä.

Tuoteryhmät verkkokaupan julkisella puolella

Verkkokauppasi asiakasnäkymässä tuoteryhmät voidaan esittää useilla tavoilla. Esitysmuoto määritellään ulkoasuteemassa. MyCashflow'n oletusteemassa tuoteryhmät on toteutettu sivupalkissa helposti selattavana valikkona.

Tuoteryhmillä on kaksi erilaista näkymää – Näyteikkuna ja Tuotelista – jotka valitaan tuoteryhmälomakkeella. Näkymien sisältö ja ulkoasu riippuu myös ulkoasuteemasta. Oletusteeman näyteikkunassa näytetään tuoteryhmän alaryhmät sekä suosituimpia ja myydyimpiä tuotteita. Tuotelistalla taas nimensä mukaan vain lista tuoteryhmän tuotteista.

Myös verkkokaupan etusivu on tuoteryhmä. Kaikki muut verkkokaupan tuoteryhmät sijoitetaan etusivun alle tuoteryhmävalikossa. Etusivulla on myös käytettävissä kolmas näkymätyyppi – Etusivu – jonka avulla verkkokaupan etusivusta voidaan suunnitella visuaalisesti erilainen kuin muista tuoteryhmäsivuista.